Varför ska man välja Squirt chain lube och vad är det för skillnad på ”wet” and ”dry” lube

Squirt chain lube Kedjevax

Den generella skillnaden mellan ”wet” och ”dry” lube är att normalt sett är wet en olja som fungerar bra i mycket våta/leriga förhållanden. Oljor samlar smuts och är ett h-vete att göra rent och är benägna att ge de svarta kedjemärkena på vaden. Och det vill ju ingen ha! Dry lube å andra sidan, är bra i dammiga förhållanden. Detta eftersom det har ett lösningsmedel (vanligtvis brandfarligt och dåligt för miljön) som fungerar som en bärare för att smörja partiklar. Dom här lösningsmedlen är oftast PTFE (vilket återigen är fruktansvärt för miljön). De håller vanligtvis inte länge och måste appliceras ofta. När Squirt cycling products utvecklade Squirt chain lube försökte de lösa alla dessa saker för att ge en problemfri cykelupplevelse. Det resulterade i ett smörjmedel som håller länge, håller sig ren och fungerar riktigt bra (med andra ord – mer cykling och mindre problem).

Squirt chain lube är helt fritt från PFAS ämnen. Dessutom är det 100% miljövänligt och 100% nedbrytbart i naturen! Så tänker du på miljön samtidigt som du vill ha en ren kedja som håller länge (både kedjans livslängd och smörjan du har på), är Squirt chain lube det du letar efter. Här har vi skrivit lite mer om just detta ämne.

Vi rekommenderar även att läsa Happyrides artikel om Flourplast i cykelsmörjmedel. Även en artikel från RI:se där det framgår att dessa miljögifter inte är nödvändiga.

Den här sidan använder kakor!