Towwhee draglina är en intressant produkt och den skiljer sig på många sätt från de övriga produkterna som vi på Right for Bike tar in. Som ni kanske vet så är kommer de flesta av våra produkter från Sydafrika. Det är produkter som vi själva använt och saknat på den svenska marknaden. Towwhee draglina kommer från USA och är inte någon produkt vi testat innan vi tog hem dem. Vi blev rekommenderade av en vän som sökt efter denna produkt men inte hittat den i Sverige. Vi tog därför kontakt med Erik som uppfann och tillika producerar Towwhee och vi fick bli Sverige-distributörer.

Ju mer vi pratade om den här produkten förstod vi att det fanns ett stort behov hos föräldrar. Vi fick ocksp ofta kommentaren ”något liknande har jag försökt tillverka själv” av en gammal cykelslang eller liknande. Inte många hade haft någon framgång dock. En annan kommentar vi ofta får efter att föräldrar har testat den är ”åh den har räddat mina axlar”. Detta eftersom man inte behöver putta barnet på cykeln bredvid sig, vilket är en väldigt dålig position!

Du fäster den enda öglan av ”repet” runt din sadel och den andra trär du runt och fäster under styrstammen på barnets cykel. Det finns ett antal olika tillbehör till Towwhee repet. Den mest populära är Quick loopen som helt gör det enklare när man ska fästa/ta bort repet från barnets cykel. Om det finns en Quick loop där så hakar man bara på eller av istället för att behöva trä en ögla under styrstammen.

Elasticiteten gör att du inte märker att du drar någon och barnet känner heller inte att det blir draget. Detta kommer att göra att barnet tror att hen cyklar själv vilket ger mer självförtroende och kommer troligtvis att göra att det blir roligare att cykla för er båda.

Draglina för Vinterbruk

Det finns en vintervariant av Towwhee också! Är man en familj som är aktiva på vintern så skulle vi rekommendera att köpa den blå vintervarianten. Den kommer att fungera även på sommaren men den röda sommarvarianten fungerar däremot inte på vintern. Gummit inuti själva repet håller inte för kylan och det som händer är att den stannar i utdraget läge och tappar sin funktion. Den går däremot ihop sig igen när den kommer in i värme, så den går alltså inte sönder. Har du råd så är det förstås mest idealiskt att ha en draglina för varje säsong!

Vinter Towwhee fungerar väldigt bra för längdåkning då den vuxne drar barnet men också för utförsåkning där den vuxne istället åker bakom och bromsar barnet.

Det blir också mer och mer populärt att cykla på stigar med hund. Då det är tvång på att ha hunden inom tillsyn i Sverige så kan Towwhees hundkoppel vara riktigt bra. Detta eftersom det är så pass elastiskt att hunden nästan känner att hen springer fritt. Det undviker dessutom ryck för cyklisten.

Det skrevs en väldigt bra review av Towwhee i en cykeltidning i Sydafrika för ett tag sedan, du kan läsa den här.