Butik > Mer från Right For Bike

Här hittar du andra delar av Right For Bikes verksamhet:

Idrottsmassasage

I Falun erbjuder vi idrottsmassage! Det är vår massör Craig Gerber som gör detta i vår lokal på Gamla Grycksbovägen 2 i Stennäset i Falun. Craig har 12 års erfarenhet av idrottsmassage där han framförallt masserat cyklister men även andra idrottare.
Craig har jobbat som massör åt professionella MTB lag på bland annat Cape Epic, Transalps, Swiss Epic och VM i XCM. Han har en ovärderlig känsla för vad varje individ behöver i olika situationer.
Han kommer från Sydafrika och lär sig mer och mer svenska dag för dag.
Du bokar massagetid hos Craig via Bokadirekt!
Till Bokadirekt.se
Sms, whatsapp eller ring Craig på 0700719134
Maila oss på info@rightforbike.se
Idrottsmasage

Föreläsning

Jennie Stenerhag

Jennie Stenerhag började cykla som 28 åring helt utan tidigare erfarenhet som konditionsidrottare. Nu ger Jennie föreläsningar där du kan höra om den spännande resan från nybörjande motionär till elitcyklist på högsta nivå inom MTB långlopp där hon har tagit ett silver och ett brons på EM, har två 7e platser som bäst på VM och vunnit det prestigefyllda 8 dagars loppet Cape Epic i Sydafrika! I Sverige har hon varit regerande Svensk mästarinna i disciplinen sedan 2013 och är Cykelvasans ”mesta vinnare” med 5 segrar. Den här resan har dock inte gått spikrakt uppåt utan det har varit en tuff och brokig karriär med både avsliten hamstringsmuskel och hjärtoperation. Att sedan som tjej och redan äldre än andra så har det inte varit lätt när det gäller sponsorer och uttagningar. Jennie har alltid gått sin egen väg och gjort saker lite annorlunda. Vill du höra mer om hennes resa, livet som cyklist i med och motgångar, hennes syn på träning osv?

Maila oss på info@rightforbike.se för en offertförfrågan! Eller ring Jennie på 0706462263.

Resor till Sydafrika

Följ med Jennie Stenerhag till Sydafrika!

Jennie Stenerhag flydde den svenska vintern och bosatte sig i Sydafrika under de månaderna som vi har snö i Sverige, detta för att kunna träna på bästa möjliga sätt i varmt klimat. Det blev till slut 18 vintrar och det stället hon fastnade för var Stellenbosch ca 50 kilometer från Kapstaden. Här hittar man en stor del av den europeiska världseliten som lägger sina träningsläger där det är soligt och fantastisk cykling. Det här området är obeskrivligt vackert och svårt att beskriva med ord, det måste upplevas! De flesta blir fast, när man väl åkt dit en gång, då vill man bara åka tillbaka!
Jennie har nu avslutat cykelkarriären och hjälper reseföretaget South Sky att förmedla resor till Stellenbosch där hon ibland kommer att vara din guide runt på hennes favoritområden. I det här området har världens största MTB tävling, Cape Epic, gått flera gånger. Jennie kan berätta mycket om den här tuffa 8 dagars-tävlingen då hon har gått i mål 7 gånger, vunnit 1 gång och tvingats bryta 2 gånger.
Vill du följa med Jennie till Stellenbosch? Här följer förslag på hur programmet kan se ut och vad du kan förvänta dig. Vill du ha mer information eller har frågor så tveka inte att höra av dig direkt till South Sky på info@southsky.bike eller så kan du ställa frågor till Jennie via instagram eller Facebook.

Förslag på PROGRAM

Dag 1
Avresa från Sverige
Vi rekommenderar nattflyg på em/kväll.

Dag 2
Ankomst i Sydafrika och Kapstaden. Vi hämtar dig på flygplatsen och tar dig till ditt Guest house i Stellenbosch. Det är tid för att sätta ihop cyklarna och vill du ta en kort cykeltur för att checka så allt är bra med cykeln så går det bra.

Dag 3
Uppvärmningsdag. Vi börjar med en enklare dag på ca 2,5-3 timmars cykling i närområdet för att lära känna terrängen och vänja oss vid värmen. Det är mycket stig idag och kortare backar som vi är vana vid hemifrån. Vi kör Stellenbosch mest kända stig ”G-spot”, samt på vingårdarna Mont Marie, Dornier och Stellenzicht.

Dag 4
Jonkershoek. Idag kör vi de mest cyklade stigarna i Stellenbosch, i häpnadsväckande fin natur! Här finns stigar i alla svårighetsgrader och vi börjar med de enklaste. Var beredd på långa backar! Och långa utförskörningar! Här finns chans för en kaffe paus under dagens tur och påfyllnad av vatten. Dagens tur kan göras hur lång eller kort man vill då området är så stort att vi inte kan köra hela på en dag och det är lätt att hitta ut och avbryta om man vill.

Dag 5
Bottelary hills. Den här dagen är det bäst att ta med så mycket vätska som möjligt då det är ont om vatten i området! Det finns, men endast på 2 ställen och det finns ingen fikaplats idag. Däremot kör vi på roliga och lättkörda stigar idag, ett av mångas favoritställe! Dagens runda innehåller en hel del klättring.

Day 6
Vilodag – Taffelberget. Idag låter vi cykeln stå och åker in till Kapstaden och går upp på Taffelberget (Table mountain), det ca 1000 meter höga berget mitt i staden. För den som vill går det bra att åka linbana upp.

Dag 7
Skyfall. Idag börjar vi med en rejäl klättring i Botmanskop för att bli belönade med den mest fantastiska utsikten på toppen och sedan en otroligt rolig utförskörning nedför Skyfall och in till Boschendal. Här kan vi ta en lunch eller fika på en av Sydafrikas äldsta vingårdar innan vi tar asfaltsvägen tillbaka till Stellenbosch.

Day 8
Paarl mountain – Det här är den enda dagen som vi lastar cyklarna i bilen och åkter till Spice route och börjar med en kort men brant backe upp till toppen av Paarl mountain där vi cyklar bort till ännu en vingård med häftiga stigar, här kan du försöka räkna hur många ”switchbacks” du kör ;). När det roliga är över cyklar vi tillbaka över berget till bilen och där kan vi antingen göra en ölprovning på svenskägda CBC (Cape Brewing Company som ägs av ÅBRO) eller en vinprovningstur, eller en chokladprovning för den som önskar.

Dag 9
Vilodag – Vinprovningstur! Vår svensktalande sydafrikanska guide Jim hämtar upp oss på guest houset och vi åker till hans favorit vingårdar och provar viner och får lära oss mer om vinerna från hjärtat av vindistriket Stellenbosch. Koppla av och njut av dagen!

Dag 10
Cykling på vingårdar – Vi kör bort till Ernie Els vingården, han var en duktig golfspelare i Sydafrika som sadlade om till vinmakare. Idag kan vi även köra de stigar vi tyckte bäst om första långa dagen!

Dag 11
Jonkerhoek  – Vi kör en favorit i repris och åker tillbaka till Jonkershoek, det här är oftast favoritstället efter resan och det är så stort att vi inte hann med alla stigar under en dag tidigare under veckan så vi kör det ”vi har kvar” och det vi tyckte bäst om. 

Dag 12, 25 mars
Hemresa – Dags att packa cykeln och ta farväl av Stellenbosch för den här gången, vi tar dig till flygplatsen

Dag 13, 26 mars
Ankomst tillbaka i Sverige

PRIS:
 • Delat boende EUR 2100
 • Enkelrum EUR 2650
 • Medföljande icke cyklist (delat boende) EUR 1550
Inkluderat:
 • 10 nätters boende i Stellenbosch med frukost
 • Guidade cykelturer
 • Inträdesavgift till cykelområdena
 • Cykeltvätt (nej, du behöver inte göra det själv)
 • Vinprovningstur
 • Flygplatstransfer och transfer till Kapstaden och Spice route
 • Publik på Cape Epic
Ej inkluderat
 • Luncher och middagar
 • Cykelhyra
 • Flygbiljett
 • Utflykter utöver programmet
 • Hör av dig till https://www.southsky.bike/ så sätter vi ihop en resa åt dig!

Bra att tänka på:
Använd gärna vätskeryggsäck, det kan bli otroligt varmt och det är långt emellan vattenkranar för påfyllning.

Enbart tublösa däck är tillåtna! Det går inte att köra med slang i däcken i det här området då det finns ”devil thorns” från vinbuskarna.

Använd solskyddsfaktor 50, solen är stark i Sydafrika.

En dropper post är att rekommendera, inget måste men det underlättar i de branta utförsbackarna.

Bike fit

Känner du dig osäker på om du sitter rätt på cykeln? Får du ibland ont när du cyklar? Får du inte ut den kraften i benen som du känner att du har? Oavsett om du är elitcyklist eller vardagsmotionär så är det svårt att hitta rätt sittställning utan att kompromissa på mellan komfort och effektivitet.

Hos oss kan du göra en bikefit och få hjälp med dina inställningar.

Hur går det till?

Du tar med dig din cykel och bikefitten görs direkt på din cykel. Vi börjar med en intervju där vi får fram om du har några skador eller problem när du cyklar, hur länge du cyklat, vilken nivå du cyklar på och hur mycket och vad du vill med din cykling. Vi gör ett rörlighetstest och kollar bl.a. benlängden. Sedan får du sitta och cykla på din cykel och vi mäter trycket och justerar inställningar och vinklar tills vi kan se att du har rätt tryck och vi har hela tiden en dialog då det även är viktigt att det känns rätt.

Om din Bikefitter:

Craig har lång erfarenhet av att massera cyklister och efter att själv cyklat på relativt hög nivå i över 20 år så har han god kunskap av hur cykelmuskler fungerar och kroppens anatomi. Han har ett öga för hur cyklister sitter på cykeln och har länge tänkt börja med Bikefit. Nu kombinerar han masserandet med att hjälpa cyklister hitta rätt sittposition och få ut mesta möjliga kraften ur benen.

Craig använder sig av gebioMized sadeltrycksmätning. Den största kontakten mellan dig och cykeln är sadeln och därför är det otroligt viktigt att du har rätt tryck på rätt ställen på sadeln, och har en sadel som är rätt för just dig!

Vill du göra en Bikefit hos Craig? Eller bara komma och testa ut rätt sadel?

Boka tid hos Craig på via mail: info@rightforbike.se !

Här kan du läsa mer om gebiomized koncept.