Vad är det för skillnad mellan Squirt chain lubes 3 olika vaxer?

Squirt chain lube Kedjevax

Squirt Chain lube är ett unikt kedjevax och finns i tre olika varianter. Men vad är det egentligen för skillnad på de tre olika varianterna. Och vilket ska man välja? De tre produkter som finns är:

Alla Squirts kedjevax består av en blandning mellan 4 olika vaxer. Fördelen med den vanliga Squirt chain lube är att den håller sig ren på kedjan, drar inte till sig smuts och förlänger därmed livslängden på hela drivpaketet. Hur Squirt chain lube används kan du läsa mer om här. Och varför du ska välja just Squirt chain lube kan du läsa om här.

Alla kedjevaxer och kedjeoljor blir något stela och vissa kan t.o.m. frysa på vintern när det blir minusgrader, därför har Squirt cycling products tagit fram ett speciellt vax som klarar låga temperaturer bättre. Sammansättningen av vaxerna är annorlunda och den som heter ”low temp” har samma egenskaper på vintern som den ”vanliga” har på sommaren. Den håller sig ren, drar inte åt sig smuts, kedjan känns följsam och den förlänger livslängden på ditt drivpaket.

Det är många som undrar om man kan använda det vanliga vaxet på vintern och/eller vintervarianten på sommaren? Det går, inget händer med kedjan! Vintervarianten håller inte riktigt lika länge som den vanliga på sommaren och håller sig inte riktigt lika ren. En möjlig fördel med Low temp luben på sommaren är att den ger ännu lägre friktion (behövs mindre watt) och ger dig en fördel i t.ex. ett tempolopp!
Du behöver inte tvätta kedjan när du byter från den ena till den andra, det fungerar bra ändå!

Vad gäller för elcyklar?

Elcyklar ställer högre krav på sina drivlinor än vanliga cyklar, på grund av högre friktion och effektuttag. Detta innebär att elcykelkedjor blir utsatta för högre slitage. Squirt e-bike Chain Wax är utvecklat speciellt för att möta dessa krav och motverka de högre slitagenivåerna.

Squirt e-bike Chain Wax använder samma beprövade och pålitliga, biologiskt nedbrytbara vax/vattenemulsionsteknologi som vanlig Squirt Chain Lube och är förstärkt med specialiserade högtrycksfriktionsmodifierare. Det nya Squirt e-Bike Chain Wax är något smidigare än normalt Squirt Chain Lube. Detta gör att elcykel-kedjevaxet kan hantera högre friktioner och hålla längre under våta förhållanden än andra vaxbaserade smörjmedel.

Det är så klart också 100% biologiskt nedbrytbart!

En fråga som vi har fått är vad som är bäst om man kör elcykel på vintern? Svaret är att blanda gärna e-bike vaxet med low temp vaxet för bästa resultat, antingen blanda samtidigt eller smörj varannan gång med vintervaxet och varannan gång med e-bike vaxet.