Jag startade företaget Right for Bike 2015 tillsammans med min pappa och här kan du läsa lite om bakgrunden till företaget och lite om mina tankar.

När jag började cykla i Sydafrika 2004 så kom jag i kontakt med Squirt cycling products på en gång då det var vad alla hade på kedjan eftersom det var vad som fungerade bäst. Varje gång som jag åkte hem till Sverige så tog jag med mig Squirts kedjevax eftersom jag inte kunde hitta det i Sverige. Det tog många år innan jag fick veta att den här produkten faktiskt tillverkades i Sydafrika. Jag har aldrig frångått att använda Squirt då jag inte vill tvätta en svart kedja men tyvärr har någon mekaniker i något lag eller så använt något annat på min kedja, då kan jag säga att jag inte blir glad!
Att Squirts kedjevax är miljövänligt kom bara som ett bonus, även om det är en väldigt positiv sak så var det inte första anledningen till att jag började använda det.

Efter några år började jag även att använda Squirts tvättmedel, för mig är det viktigt att veta att det som spolas ner i avloppet eller ut på gräsmattan är miljövänligt och att det bryts ner och försvinner ur naturen snabbt. Squirt är det enda tvättmedel som jag har hittat som uppfyller dessa krav.

Jag blev väldigt glad när jag fick frågan från Squirt cycling produkts om jag ville bli importör av deras produkter i Sverige, Norge och Finland! Det var en stor ära för mig. Jag skulle bara ta in och sälja produkter som jag själv använder och tycker är bra och kan stå för. Jag har aldrig varit en bra säljare på det sättet att jag kan sälja vad som helst utan att använda det själv. Eftersom jag var mitt i min karriär som mountainbikecyklist och fortfarande spenderade vintrarna i Sydafrika så ställde min pappa upp och startade företaget tillsammans med mig.

Sedan starten av bolaget Right for Bike så har det blivit naturligt för mig att importera produkter från just Sydafrika, det är ett land som är i framkant när det kommer till innovativa produkter inom cykling och cyklingen är enorm där! Vi har gjort några undantag från Sydafrika-konceptet lite då vi har tagit in Towwhee från USA, detta då vi fick höra av en kund att det fanns en efterfrågan men produkten fanns inte här ännu. Sedan har vi även tagit fram egna ventiler och fäljtejp vilket säljs under vårat eget märke.

Jag har lång erfarenhet av cykling och speciellt inom mountainbike, vilket är en gren som sliter mycket både på materialet, cyklisten och kläderna och jag kan ärligt säga att de produkter som du hittar på Right for Bikes hemsida är av högsta kvalitet och fungerar till 100% för en cyklist!

De två barnprodukterna som vi har, Towwhee och Feva, har jag valt att ta in då jag har sett hur de har hjälpt barn (och cyklande föräldrar) att få en bättre upplevelse av cyklingen och jag har en stark tro till att dessa produkter kan hjälpa till att få ett barn intresserat av utomhusaktiviteter och senare börja idrotta. Jag har själv vuxit upp med idrotten och önskar alla barn att få idrotta under uppväxten!

Jag gör det jag kan för att ge alla kunder så bra service som möjligt och att våra produkter finns tillgängliga för alla! Hittar du inte våra produkter hos din lokala cykelhandlare så be dem ta hem från oss, eller finns det ingen cykelaffär i närheten av där du bor så går det bra att handla direkt hos oss.

Vi håller alltid ögonen öppna för nya produkter, så kika in här på vår sida lite då och då för att se vad som är senaste nytt.

Tack för att du använder produkter från Right for Bike! Det gör jag också

Photo Credit: © Henk Neuhoff