Det finns många beskrivningar på internet om hur man använder Squirts kedjevax. Hur använder man egentligen Squirt kedjevax – Bästa tipsen!
  1. Tvätta kedjan så noga du kan. Om du har en ny kedja med fabriksfett, eller om du tidigare använt kedjeolja, rekommenderar vi att använda Squirt BioBike Biodegradable cykeltvätt
  2. Torka av kedjan med en trasa och låt den torka ordentligt.
  3. Smörj kedjan med Squirt chain lube på insidan av kedjan och ca en droppe per länk.
  4. Sprid vaxet jämt över kedjan genom att snurra vevarmarna.
  5. Om det är första gången du använder Squirt chain lube, kan du med fördel göra punkt 3 och 4 en gång till. Om du redan använder squirt på kedjan är detta inte nödvändigt.
  6. Torka INTE av eventuellt överflödigt vax, det ska dra in i varje liten vrå av kedjan.
  7. Vänta minst 15 minuter innan du börjar cykla. Kedjan smörjer du med fördel kvällen innan du cyklar.

Verkar det komplicerat?

Det kan verka komplicerat att använda Squirt kedjevax just för att kedjan behöver vara helt ren från början. Tänk då på att du får bästa tänkbara effekt av Squirt kedjevax om kedjan är helt 100% ren innan du börjar använda Squirt kedjevax och att det är mödan värt. MEN det går att använda den även på en smutsig kedja och den fungerar helt okej. De bra egenskaperna och effekten av vaxet blir helt enkelt bättre om kedjan är ren från början. Jämfört med kedjeolja, där man kämpa med rengöring varje gång man tvättar cykeln, sparar du tid och jobb i slutändan.

När du använder Squirt kedjevax och tvättar din cykel så behöver du egentligen inte tvätta kedjan alls. Det kan dock vara bra att bara skölja av den och dra en gång med en svamp över kedjan precis som du tvättar resten av cykeln, eller om du föredrar att dra några varv med en borste.

Smörj kedjan efter varje tvätt, efter att kedjan har torkat.

Vill du veta vilket av de tre olika kedjevax från Squiet du ska använda och när?