Hur använder man Squirts kedjevax?

Hur använder man Squirts kedjevax?

Det finns många beskrivningar på internet om hur man använder Squirts kedjevax, det här är som vi rekommenderar om du aldrig tidigare använt Squirt kedjevax:

  1. Tvätta kedjan så noga du kan. Vi rekommenderar att använda Squirt BioBike Biodegradable cykeltvätt i koncentrat om du har en helt ny kedja med fabriksfett på, eller om du har använt olja tidigare.
  2. Torka kedjan med en trasa och låt den gärna torka en liten stund till.
  3. Smörj kedjan med Squirt chain lube på insidan av kedjan och ca en droppe per länk.
  4. Snurra vevarmarna några varv så att vaxet sprids jämnt över kedjan.
  5. Om det är första gången du använder Squirt chain lube, gör punkt 3 och 4 med fördel en gång till. Detta är inte nödvändigt om du redan använer Squirt på kedjan.
  6. Torka INTE av eventuellt överflödigt vax, det ska dra in i varje liten vrå av kedjan.
  7. Vänta minst 15 minuter innan du cyklar. Kedjan smörjer du med fördel kvällen innan du cyklar.

Verkar det komplicerat?

Vissa kan tycka att det låter komplicerat att använda Squirt kedjevax just för att kedjan behöver vara helt ren från början. Du får dock bästa tänkbara effekt av Squirt kedjevax om kedjan är helt 100% ren innan du börjar använda Squirt kedjevax. MEN det går att använda den även på en smutsig kedja och den fungerar helt okej. De bra egenskaperna och effekten av vaxet blir helt enkelt bättre ju renare kedjan är från början. Och om det känns jobbigt att göra rent kedjan innan man börjar att använda Squirt kedjevax så kan det vara bra att komma ihåg att det är ju bara en gång. Använder man olja så får man ju kämpa med rengöring varje gång man tvättar cykeln.

När du använder Squirt kedjevax och tvättar din cykel så behöver du egentligen inte tvätta kedjan alls. Det kan dock vara bra att bara skölja av den och dra en gång med en svamp över kedjan precis som du tvättar resten av cykeln, eller om du föredrar att dra några varv med en borste.

Smörj kedjan efter varje tvätt, efter att kedjan har torkat.

Vill du veta vilket av de tre olika kedjevax från Squiet du ska använda och när? 

Handla Kedjevax från Squirt här!